Botohet e plotë vepra e At Zef Pllumbit (VIDEO)

Provinca françeskane në Shqipëri ka përgatitur botimin e veprës së plotë të At Zef Pllumit, e cila do të promovohet në shtator, me rastin e 10 vjetorit të ndarjes së tij nga jeta.

Françeskani At Zef Pllumi vuajti 23 vite të jetës së tij në burgjet dhe kampet e diktaturës komuniste dhe, vitet e fundit të jetës, botoi veprën e tij më të rëndësishme “Rrno vetëm për me tregue”, një dëshmi e persekucionit komunist në Shqipëri.

“Zëri i Amerikës” bisedoi me patër Viktor Demaj, i cili punoi për mbledhjen dhe botimin e veprës së At Zef Plumit. / KultPlus.com