Amsterdami përdorë lulet për t’i bërë rrugët më të sigurta

Kryeqyteti holandez, Amsterdam, dallohet për rrugët e mbushura me biçikleta, që ndonjëherë bëhen shkak edhe i incidenteve të padëshiruara. Për këtë arsye, autoritet po përpiqen të gjejnë forma për ta bërë qytetin edhe më të sigurt.

Një gjetje për këtë shqetësim është mbjellja e luleve, që krahas hijeshisë që u japin rrugëve po i bëjnë ato edhe të parrezikshme.

“Në qytetin tonë po vendosen vazo prej druri të mbushura me lule përgjatë hekurudhave, urave a rrugëve të ngushta, duke ndaluar parkimin e biçikletave. Hapësira për këmbësorët është e rëndësishme, tani më shumë se kurrë. Për shkak të numrit të madh të biçikletave, që lihen në kangjellat e urave apo në trotuare, ka më pak hapësirë. Kjo krijon situata të pasigurta”, tha për CNN një zëdhënës i qytetit, transmeton KultPlus.

Duke vendosur shporta lulesh në kangjellat e urave, e kudo nëpër rrugë, qyteti i Amsterdamit po krijon hapësira plot aromë dhe ngjyrë, për t’u bërë pse jo dhe kjo një atraksion turistik. / KultPlus.com