Albanian Excellence sjellë interpretimin e këngës ‘Silent Night’, si himn për një vit më të mbarë

Albanian Excellence realizoi këtë fundvit me orkestrën e saj këngën ‘Silent night’, e cila është një këngë botërore kushtuar paqes e dashurisë njerëzore, e për një vit sa më të mbarë, pas situatës të krijuar nga Covid – 19, shkruan KultPlus.

Në ide të Flora Nikolla 20 instrumentistët shqiptarë nga e gjithë bota, pjesë e orkestrës Albanian Excellence nga vitit 2018 kur dhe u krijua vullnetarisht, interpretuan këtë këngë të kënduar mjeshtërisht New York, nga Dëshira Ahmeti Soprano dhe Kreshnik Zhabjaku bariton.

Kënga u realizua nga Valon Dervishi, regjisor nga Struga, me banim në New York, aranzhimi muzikor nga Aldred Isallari që jeton në Itali dhe produksioni nga Flora Nikolla.

Kjo këngë është e dyta në radhë që orkestra Albanian Excellence realizon gjatë vitit 2020, kushtuar situatës së krijuar nga  Covid – 19.

Kujtojmë që kjo orkestër në prill të këtij viti realizoj këngën ‘Lule Borë’ si një homazh për personelin mjekësor kudo në botë që është në luftën kundër pandemisë./ KultPlus.com