“Silentium Est Pax” e Memli Kelmendit botohet në CD-në e Sottovoce Ensemble në Francë

Vepra “Silentium Est Pax” e Memli Kelmendit sapo është botuar dhe tani është zyrtarisht pjesë e CD-së “Horizons” të Sottovoce Ensemble në Francë, shkruan KultPlus.

Kjo vepër është kompozuar vitin e kaluar enkas për këtë ansambël dhe është interpretuar Premierë disa herë në Paris dhe Redon pastaj është interpretuar edhe nga kori “l’Étrange Boutique” që udhëhiqet nga operisti i njohur Till Fechner nga Franca.

Së fundmi është interpretuar nga Kori I Filharmonisë së Kosovës nën udhëheqjen e kompozitorit e dirigjentit Rafet Rudi në kuadër të festivalit ndërkombëtar të muzikës ReMusica.

Kjo nuk është hera e parë që veprat e Memli Kelmendit botohen jashtë shtetit. Më parë është botuar edhe vepra tjetër “Ater Umbra” nga kori EVOC – Ensemble Vocal Creation, në Francë./ KultPlus.com