Avni Behluli sjellë “Simfoninë e artit”

Galeria e Ministrisë së Kulturës me datë 13.09.2018 në ora 19:00 hapë ekspozitën e artistit dhe profesorit Avni (Xh)Behluli.

I lindur në Breznice, Bujanoc, profesor Avni (Xh)Behluli ka përfunduar studimet për skulpturë në Akademinë e Arteve në Prishtinë në vitin 1986 në klasën e Prof. Agim Agim Çavdarbasha.

Akademiku i mirënjohur Rexhep Ferri shprehet mbi përshtypjet e tij nga ri-takimi me autorin:
„Nuk i paske harruar ëndrrat!… Me shpirtin krijues i paske gdhendur, vizatuar artistikisht, i paske skalitur…”

Përderisa Bislim Aliu, ndër të tjera përshkruan se: „Çdo vepër e tij ka veçanti. Ka poetikë. Ka ndjesi, porosi, por ka edhe filozofi. Ai është një krijues i veçantë. Por edhe i gjithanshëm: vizatues, skulptor dhe grafikë“

Në këtë ekspozitë personale, e 23-ta me radhë, autori paraqitet me vizatime dhe grafika me të vetmin cikël: “Simfonia e artit”. Kjo ekspozitë do të qëndrojë e hapur 1 muaj në Galerinë e Ministrisë së Kulturës./ KultPlus.com