Një kometë e madhe fluturon drejt sistemit diellor

Kometa po i afrohet Saturnit dhe thuhet se ka një diametër prej 160 kilometrash.

Astronomët kanë gjetur një kometë gjigante të pazbuluar më parë që është në rrugën e saj për në sistemin tonë diellor.

2014 UN271 ose Bernardinelli Amber, është quajtur prej zbuluesve të saj, transmeton KultPlus.

Të dhënat mund të gjenden në faqen e internetit të Minor Planet Center.

Siç sugjeron edhe emri, kometa u shfaq midis vitit 2014 dhe 2018 të Studimit të Energjisë së Errët (DES), por vetëm tani mund të identifikohej.

Pedro Bernardinelli i Universitetit të Pensilvanisë shpjegon në Twitter se kërkohej fuqi e madhe informatike.

UN271 mori vëmendje të veçantë në vitin 2014 për shkak të madhësisë së tij.

Astronomi Megan Schwamb thotë se kometa është e madhe rreth 160 km diametër, për shkak të shkëlqimit të saj të madh. Kometa Hale-Bopp, e cila në vitin 1997 është parë për 18 muaj në qiellin e natës, ishte rreth 60 kilometra. Neowise, e cila mund të shihej në vitin 2020, ishte e gjerë vetëm 5 kilometra. / KultPlus.com