Teatri i Berlinit solidarizohet me teatrin e Mariupolit

Përpara Ditës Botërore të Teatrit, Teatri Deutsches në Berlin tregoi solidaritet me Teatrin e shkatërruar Akademik të Dramës në Mariupol duke shkruar fjalën “fëmijë” përpara hyrjes së tij.

Kështu bëri të ditur Ambasada e Ukrainës në Berlin në faqen e saj zyrtare në Facebook të premten, ku aktorët, aktivistët dhe diplomatët ukrainas në Berlin shkruanin “fëmijë” me shkronja të mëdha të bardha të premten, ashtu si e njëjta fjalë ishte shkruar në rusisht në terren jashtë teatrit në Mariupol.

”Deutsches Theatre Berlin qëndron së bashku me Teatrin e shkatërruar Akademik Dramatik të Mariupolit. Në teatrin ku fshiheshin fëmijët nga bombardimet ruse, ndërsa Mariupoli bërtiste dhe lutej që të paktën të mos hidheshin bomba atje duke shkruar këtë fjalë me shkronja të mëdha.. Fatkeqësisht, kjo nuk e ndaloi armikun” tha Ambasada.

Autoritetet ukrainase thanë se rreth 300 njerëz vdiqën dhe deri në 1,300 njerëz kërkuan strehim në teatrin më 16 mars, kur u bombardua nga forcat ruse. CNN nuk ka qenë në gjendje të verifikojë numrin e të vdekurve./ KultPlus.com