“Vetëm peshqit e ngordhur shkojnë nga shkon rrjedha”

Thënie nga Stefano Benni.

  • “Nëse në fëmijëri mëson të dorëzohesh, ashtu do të bësh gjithë jetën”
  • “Kur nuk arrijmë më të dallojmë banditët nga ligjvënësit, jemi deri në grykë”
  • “Ideja është si gjoksi i femrave: nëse s’është i madh mjaftueshëm, mund të fryhet”
  • “Duhet një forcë fizike e madhe për të vrapuar pas ëndrrave”
  • “Vetëm dhimbja të shpjegon se ç’është jeta pa dhimbje”
  • “Vetëm peshqit e ngordhur shkojnë nga shkon rrjedha”

Stefano Benni është një shkrimtar, poet dhe gazetar satirik italian. Librat e tij janë përkthyer në rreth 20 gjuhë të huaja dhe shënuan sukses të dukshëm. 2.5 milion kopje të librave të tij janë shitur në Itali. / KultPlus.com