Theresa, heroina që ndaloi 850 martesa të detyruara të vajzave të mitura

Theresa Kachiandamoto është një grua që do të mbesë sinonim i fuqisë e sakrificës për jetë të jetëve, shkruan KultPlus.

Ajo, e cila u zgjodh kryetare në Malavi, një vend me 900.000 banorë, e cila paraprakisht, për tre vite arriti që të ndalonte rreth 850 martesa të detyruara të vajzave të mitura, i ktheu në shkollë, ju dha mësim falas, si dhe arriti t’i shkatërronte kampet e inicimit seksual, në të cilat bëheshin disa rituale, ku dërgoheshin vajzat sapo bëheshin 7 vjeçe, kampe këto ku burrat e atij vendi paguanin që t’i shfrytëzonin seksualisht, me pretendimin se ai kamp ishte vend edukimi se si një grua të përgatitej për jetën martesore dhe si të mbajë burrin për vete. / KultPlus.com