“The Raft” hapë edicionin e 17-të të Dokufest-it

The Raft me regji të Marcus Lindeen do të jetë filmi që do ta hapë edicionin e shtatëmbëdhjetë të DokuFest-it që do të mbahet në qytetin e Prizrenit, shkruan KultPlus.

Filmi prek ngjarje të vitit 1973, derisa pesë burra dhe gjashtë gra duke lëvizur përmes Atlantikut në një traget si pjesë e eksperimentit shkencor që studion sociologjinë e dhunës, agresionit dhe tërheqjes seksuale në sjelljen njerëzore.

Edhe pse projekti u bë i njohur në shtyp si “Trageti i Seksit”, askush nuk e priste atë që ndodhi në atë udhëtim tremujor. Përmes materialit të jashtëzakonshëm të arkivit dhe një ribashkim të anëtarëve të mbijetuar të ekspeditës në një riprodhim të plotë të tragetit, filmi tregon historinë e fshehur prapa asaj që është përshkruar si “një nga eksperimentet në grup më të çuditshme të të gjitha kohërave”./ KultPlus.com