Zbuloni liqenin e Luleve në Valamarë të Gramshit

Të apasionuarit e natyrës, aventurës, me patjetër duhet të ndalen tek liqenet e Valamarës, mes të cilave është dhe liqeni i Luleve në Gramsh.

Zv/ministrja e Turizmit dhe Mjedisit, Ornela Çuçi, sugjeron liqenin piktoresk që ndodhet në rrethin e Gramshit, si një destinacion që duhet patjetër të vizitohet nga adhuruesit e natyrës dhe patjetër edhe aventurës.

Liqenet e Valamarës ndodhen në malin e Valamarës, në lartësinë rreth 2 200 metra mbi nivelin e detit, pranë fshatit Shënepremte të rrethit të Gramshit.

“Liqeni i luleve në Valamarë ! Emri i lules *Nymph – Nimfë* do të thotë shpirt femëror që banon në ujëra të pastra. Ka plot histori e legjenda për zambakun e bardhë të ujit. Përveçse përdorimeve në mjekësi, lulja simbolizon të mirën, dlirësinë, jetën, lindjen etj”,- shprehet Çuçi. / KultPlus.com