5 shtëpi të bukura të artistëve në të gjithë botën që mund t’i vizitoni

Artistët e mëdhenj nuk krijojnë vetëm punë të shkëlqyera, ata gjithashtu bëjnë dhe hapësira të bukura. Pas një viti kufizim nga të qëndruarit në shtëpi dhe rutinës së punës nga shtëpia, ne po dëshirojmë të shohim hapësira dhe pamje të reja.

Por, nëse doni prova që një shtëpi mund të jetë më shumë sesa thjesht një vend për të jetuar, pyesni një artist. Nga shtëpia blu e Frida Kahlo në Mexico City te studioja shpellore e Gustave Moreau në Paris, shumë shtëpi të ish artistëve janë ruajtur për vizitorët, pasi pronarët e tyre të famshëm i lanë ato.

Kjo mund të nënkuptojë pikimin e bojës kudo ose kuriozitete të rastësishme për të ndezur frymëzim; pamje epike të zgjedhura për fuqinë e tyre estetike, ose një shtëpi që është bërë një vepër arti në vetvete. Ndonjëherë (sepse është tejet e vështirë të ndash jetën dhe punën kur je një krijues me kohë të plotë) çdo dysheme, mur dhe sipërfaqe mund të bëhet një enë për ide.

Dhe nëse jeni me të vërtetë me fat, vetë artistët do të jenë në shtëpi për t’ju mirëpritur. Këtu janë pesë nga shtëpitë më të bukura të artistëve në të gjithë botën që mund t’i vizitoni:

Vanessa Bell and Duncan Grant

Hassan Hajjaj,

Marrakech Clementine Hunter

Louisiana Georgia O’Keeffe

Lee Krasner and Jackson Pollock. /KultPlus.com