‘Vdekja e një mbretëreshe’ e Rexhep Qosjes në Teatrin Eksperimental ‘Kujtim Spahivogli’

‘Vdekja e një mbretëreshe’ është vepra e parë artistike që ngrit në art historinë e mbretëreshës Teutë, e njohur si gruaja e parë tutore (kujdestare), ajo u vu në krye të shtetit Ilir e të ushtrisë, duke mbretëruar e komanduar në vitet 230-228 p.e.s.

Kjo monodramë e shkruar nga shkrimtari kosovar Rexhep Qosja, është përshkrim i mendjes së një mbretëreshe e cila po përjeton çastet e fundit të mbretërimit të saj. Kjo monodramë vjen në skenën e Teatrit Eksperimental ‘Kujtim Spahivogli’ nën regjinë e Arjeta Dhimës, shkruan KultPlus.

Kjo shfaqje vjen e interpretuar nëpërmjet vetë regjisores Arjeta Dhima, Josif Sina dhe Klejdi Metaj.
Përmes koreografisë së Glodian Imerajt do të përcillen qartë mesazhet e rëndësishme si dhe do të theksojnë qëndrimin ndaj çështjeve për të cilat kjo shfaqje flet: tradhtia, servilizmi, romanca, ndjenjat e një nëne dhe infantilitetin e një populli që shkon si kopeja pas bariut.

Kjo monodramë vjen nga I ACT studio më 19 dhe 20 shtator në Teatrin Eksperimental ‘Kujtim Spahivogli’. Kostumet për këtë shfaqje i ka bërë Enisa Arapi, drejtor artistik Andi Begolli ndërsa motive nga ninullë-Shpat Deda./ KultPlus.com