Elektro artistët kosovarë të njohur në Europë performojnë në Itali

Artistët kosovarë, Vegim dhe Flekitza, emra të njohur për adhuruesit e muzikës elektronike, në Kosovë dhe Evropë, këtë fundjavë do jenë në Lecco, Itali për një showcase të labelit të tyre, TMM Records.

Take More Music Records TMMR, është label i muzikës techno i themeluar në 2006 nga Vegim dhe Flekitza, producent dhe DJ kosovar, më qëllim të prodhimit të muzikës kualitative që sjell ritëm dhe energji në cdo përformacë.

Duke u mbështetur nga artiste të njohur Evropian, TMMR tash zë një emër në skenën e techno-s në Evropë.

Me 17 May 2018, në Lecco të Italisë TMMR do të ketë showcase-in e rradhës ku do të përformojnë Vegim, Flekitza, Several Rooms, Mattia Birelli dhe Cryptonight.

Vegim filloj karrierën e tij si DJ në 1998, ndërsa produksionet e tij të para datojnë qysh në 2002.

Qindra produksione dhe remix-e të tij janë publikuar në disa nga labelet më të njohura të muzikës techno. Produksionet dhe remixat e tij janë mbështetur nga DJ-të njohur Evropian si: Dave Clarke, Laurent Garnier, Chris Liebing, Ben Klock, Marcel Dettmann, Dax J, Slam dhe shumë të tjerë.

Duke qenë një ndër zhvillueset e para të muzikës techno në Kosovë, Flekitza është një ndër DJ femra më të kërkuara nga Ballkani. E njohur për shkathtësitë e saja miksuese, Flekitza arrin të dhuroj muzikë që përcjellë energjinë e publikut deri në orët e hershme të mengjesit. Me një karrierë të gjatë si promotere dhe gazetare, ajo arrin të drejtoj dhe promovoj TMMR në një treg global, duke e promovuar dhe zhvilluar skenën e muzikës elektronike në Kosovë.

Vegim, një Kosovar etnik Shqiptarë, dhe Mirjana (Flekitza), Kosovare me etni Serbe janë një duo që kanë kontribuar në skenën e muzikës elektronike në Evropë duke pasqyruar kulturën multietnike të Kosovës. Të bashkuar nga dashuria, dhe pasioni për muzikën Vegim & Flekitza dhurojnë energji të vecantë, kështu duke u bërë shumë të kërkuar nga publiku. Si të tillë, ata kanë përformuar në shumë vende Evropiane duke përfshirë Gjermaninë, Portugalinë, Francën, Lituaninë, Italinë, Belgjikën, Austrinë, Zvicrrën e shumë të tjera, njofton Klan Kosova.

Vegim ka përformuar edhe në shtete ku Kosova nuk njihet, si Exit Festival në Serbi dhe në Teknofilia në Spanjë duke demonstruar që në shoqëri arti vlen më shumë se politika./ KultPlus.com