Vepra shqiptare “Tag”, pjesë e antologjisë së dramaturgjisë bashkëkohore

Pas suksesit që ka pasur vënia në skenë nga trupa e Teatrit Kombëtar, vepra “Tag” e shkrimtarit dhe skenaristit Bashkim Hoxha, së fundmi është vendosur që të përkthehet në gjuhën angleze dhe gjithashtu të botohet në antologjinë e dramaturgjisë bashkëkohore.

Lajmin e ka bërë të ditur vetë autori i cili ka duke falënderuar institucionin që mori këtë vendim dhe Teatrin Kombëtar që vuri në skenë veprën e tij dy sezone artistike më parë duke hapur edhe sezonin e aktiviteteve artistike në 2018.

Vepra “Tag” ka qenë pjesë edhe e disa festivale teatrore në Shqipëri dhe Kosovë. Publiku shqiptar e ka mirëpritur dhe pëlqyer këtë vepër, ndërsa tani kjo vepër do njihet edhe nga publiku ndërkombëtar.

Kohët e fundit vepra është përkthyer edhe në gjuhën rumune dhe do të bëhet edhe pjesë e leximeve skenike nga aktorët e njërit prej teatrove më në zë të Rumanisë në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të teatrit në Sibiu të Rumanisë .

“Tag” është një vepër e shkruar për realitetin tonë. Është një fshat i dhënë pas “Facebook”-ut, i cili ka punët dhe angazhimet e veta, por përpiqet që të gjejë veten diku larg, duke kërkuar profile të ndryshëm për komunikim me të gjithë botën, duke harruar në të njëjtën kohë gjërat që ka shumë pranë. /atsh/ KultPlus.com