Shitet vepra origjinale e Prustit, rekord botëror për një vepër në frëngjisht

Botimi origjinal i veprës “Nga ana e Suanit” e Marsel Prustit u shit sot për 1,51 milionë euro, një rekord botëror për një vepër origjinale në frëngjisht, bëhet e ditur nga kompania e ankandeve ”Sotheby’s”.

Kjo kopje e rrallë, e cilësuar nr 1, ishte vlerësuar fillimisht midis 600.000 dhe 800.000 euro. Vepra vinte nga biblioteka e Pierre Berge e prezantuar për të dalë në ankand tek ”Drouot” në Paris.

Rekordi i mëparshëm për një vepër origjinale në frëngjisht ishte regjistruar në 2009 për nveprën origjinale “Lulet e së keqes” të Bodeler e shitur në atë periudhë në ankand me vlerën e 775000 euro./KosovaPress/ KultPlus.com