Një prej pyetjeve në ‘Who wants to be a millionaire?’ në Britani është edhe për Kosovën

Kush do të bëhet Milioner? është një lojë kuizi i diturisë në të cilin kandidati apo konkurruesi u përgjigjet pyetjeve, përgjigjet jepen në 4 opcione prej të cilave vetëm njëra është e saktë.

Qëllimi kryesor i lojës është të zbulohet kandidati i cili do ta shfaq diturin e vet dhe të fitoj premin prej 50.000 € duke iu përgjigjur sakt 15 pyetjeve. gjatë rrugetimit të premis kandidati mund ti shfrytëzoj tre ndihma50:50, telefonoi mikut dhe pyete audiencën.

E në emisionin me të ri të këtij formati në një nga pyetjeve në “Who wants to be a millionaire?” në ITV në Britani është edhe për Kosovën – raporton Syri.net Kosova.

Me sakt pyetja është se ku ka lindur këngëtarja me fame botërore Rita Ora – nga alternativat në përgjigje është edhe Kosova me çka garuesja e tha si përgjigje përfundimtare.

E po nuk kishte se si të ndodhte ndryshe sepse Rita Ora ka lindur në Prishtinë.

“Kush do të bëhet Milioner” emision i parë ishte transmetuar me 4 shtator 1998 ne ITV ne UK.Shikueshmeria e show-ut në UK është realizuar në mars 1999 kur 19.2 milion njerëz ishin duke shikuar dramën e shpalosur.

Deri me sot, formati ka fituar 65 shpërblime globale, duke përfshirë BAFTA, një Emmy dhe 7 çmime Nacionale Televizive në UK. / KultPlus.com