Kjo është fjala më e kërkuar në Google e vitit 2022

Fjala Wordle kurorëzoi vendin e parë si termi më i kërkuar i Google në botë dhe në SHBA në vitin 2022, përcjell KultPlus.

Kërkimet u zbuluan nga gjigandi i teknologjisë në raportin e tyre vjetor “Year in Search”.

Inxhinieri i softuerit Josh Wardle në vitin 2021 e zbuloi këtë lojë, derisa thjeshtësia e saj e përditshme të fjalëve ka gjetur tërheqje masive të audiencës.

Përdoruesve u jepen maksimumi gjashtë përpjekje për të gjetur fjalën e ditës. Është gjithmonë një fjalë me pesë shkronja dhe fjala është e njëjtë për të gjithë përdoruesit.

Wordle u bë aq popullor saqë kërkimet në Google nga lojtarë të dëshpëruar që kërkonin përgjigje ndikuan në tendencat e tjera kryesore të kërkimit të Google.

Shtatë nga 10 përkufizimet më të kërkuara të fjalëve në 2022 ishin përgjigjet e Wordle duke përfshirë kakao, homer, canny, foray, trove, saute dhe heshtur. /KultPlus.com