Xhamia e ndërtuar në themelet e një kishe, pagëzuar me emrin e një katoliku dhe mbiemrin e një ortodoksi (VIDEO)

Xhamisë së Gjin Aleksi në Delvinë, restaurimi po i kthen shkëlqimin e harruar dekada me radhë, shkruan KultPlus.

Tre besime brenda një emri. Xhamia e Gjin Aleksit ndodhet në fshatin Rusan të Delvinës dhe mendohet se i përket viteve 1600 dhe thuhet se kjo xhami është ngritur mbi rrënojat e një manastiri me stil bizantin.

Xhamia është një objekt që mban brenda saj të ndërthur disa gërshetime kulturash që fillojnë që nga ajo vendase dhe vazhdon në atë postbizantine e deri tek periudha otomane. Kjo xhami ka qenë e famshme për akustiken e saj të veçantë./KultPlus.com