Zymrije dhe Besnik Grajçevci antarësohen në Këshillin Internacional të Vallëzimit

Pikërisht sot në Ditën Ndërkombëtare të Vallëzimit, valltarët Zymrije dhe Besnik Grajçevci kanë njoftuar se janë nderuar me certifikimin dhe antarësimin në Organizatën Internacionale të Vallëzimit, përcjell KultPlus.

Kjo organizatë, funksionon nën ombrellën e Unescos, dhe siç ka bërë të ditur Besnik Grajçevci përmes një statusi në rrjetin social Facebook, nga tash e tutje, aktivitetet e tyre krijuese do të bëhen përmes kësaj organizate.

Bashkangjitur gjeni statusin e plotë të Grajçevcit.

Pas një pune me përkushtim dhe rreshtur pa ndalur së dhënuri për kulturë, përmes vallëzimit si interpretues, përfaqësues, edukimit, seminareve, përvojave ndërkombëtare dhe shkëmbimit të fuqisë tonë artistike e krijuese. Ne sot, mu në diten ndërkombëtare të dancit/vallëzimit 29 Prill 2021, u nderuam me qertifikimin dhe antarësimin në CID (Organizate internacionale e Dancit).

Nga sot, ne do bëjme aktivitetet tona krijuese përformuese, prezantuese edhe përmes kësaj organizate që është nën ombrellen e UNESCO.

Falenderojm miqëve ndërkombëtar që propozuan kandidaturat tona pranë kësaj organizate dhe Këshilli i CID vlersoj me licensimin dhe antarsimin tonë si pjesëtar të saj.

Një sukses si ky është përgjegjesi e shtesë në planet tona profesionale si artist të pamvarunë nga Republika e Kosovës.

Thank you!
FIDAF
CID
GËZUAR SËBASHKU!
Zymrije Grajçevci
Besnik Grajçevci.
/ KultPlus.com