Aktori Edmond Hafizademi: Nuk jam me aktorët e Teatrit Kombëtar, jam me artistët e të gjitha teatrove

25 Tetor, 2017 - 3:13 pm

Kanë mbetur vetëm edhe dy ditë nga koha kur mund të pezullohet krejt repertori i Teatrit Kombëtar të Kosovës, pasi që, aktorët rezident të këtij institucioni kulturor kanë kërkuar nivelizim të pagave me ato të profesorëve të Universitetit, shkruan KultPlus.

Jo vetëm trupa e aktorëve të TKK-së por edhe shumë artistë tjerë që janë jashtë këtij institucioni janë shprehur të pajtimit me këtë kërkesë të aktorëve dhe I kanë përkrahur ata, por ka edhe prejt atyre që janë kundër kësaj kërkese duke e quajtur diskriminim për aktorët tjerë që janë jashtë këtij institucioni.

Është aktori Edmond Hafizademi i cili përmes një statusi në Facebook është shprehur se kategorizimi i pagave do duhej të bëhej në baze të kualifikimit, përvojës, meritave dhe angazhimit e jo në bazë të institucionit ku punon artisti.

“Po cilat paga tjera qenkan me te medhate ne rajon?! Cka jane keto pallavra e diskriminime? Cili eshte dallimi i aktorit te teatrit kombetar dhe aktoreve te teatrove tjera? Kap zbatoni ligjin per teatrot, zgjidhni problemin e statusit te artisteve qe vazhdojne me qene sherbyes civil, ku kategorizimi i pagave do duhej te behej ne baze te kualifikimit, pervojes, meritave, angazhimit, etj. dhe jo ne baze te institucionit ku punon artisti. Nuk jam me aktoret e teatrit kombetar, jam me artistet e te gjitha teatrove”, ka shkruar aktori. / KultPlus.com

Të ngjajshme