Asociacioni i Teatrove Publike të Kosovës i kërkon Ministrisë së Kulturës të kryejë obligimet financiare

12 Nëntor, 2019 - 2:05 pm

Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës shpreh shqetësimin e tij rreth mos kryerjes së obligimeve / alokimeve të mjeteve financiare nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve të Kosovës ndaj teatrove publike të qyteteve, përkundër faktit të përfundimit të këtyre projekteve nga teatrot, projekte këto të fituara nga Konkursi për Projektet Kulturore – Artistike në mars të vitit 2019, përcjellë KultPlus.

Që nga ky fillimi i 2019, teatrot publike të qyteteve nuk kanë marrë akoma mjetet financiare nga ky konkurs dhe kjo ka shkaktuar vazhdimisht dhe po shkakton akoma telashe, vështirësi dhe obligime në menaxhimin e tyre financiar.

Asociacioni i Teatrove Publike të Qyteteve bën thirrje dhe kërkon nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, sa më parë të shqyrtojë kërkesën e tyre rreth alokimit të këtyre mjeteve në mënyrë që edhe teatrot ti kryejnë obligimet ndaj artistëve të angazhuar në këto projekte.

Kryetari i Asociacionit të Teatrove Publike në Kosovës, Edi Kastrati e shpreh shqetësimin e tij në emër të Asociacionit të Teatrove Publike të Qyteteve të Kosovës: Teatri “Hadi Shehu” – Gjakovë, Teatri i Qytetit – Gjilan, Teatri “Bekim Fehmiu” – Prizren, Teatri “Adriana Abdullahu” – Ferizaj, Teatri “Istref Begolli” – Pejë dhe Teatri “Muharrem Qena” – Mitrovicë. / KultPlus.com

Të ngjajshme