Burbuqe Berisha jep dorëheqje nga pozita në Teatrin Kombëtar të Kosovës

20 Qershor, 2018 - 5:36 pm

Burbuqe Berisha e ka parashtruar dorëheqjen e saj nga pozita që zë në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

Për shkak të presionit nga Agjensioni Antikorrupsion, Burbuqe Berisha i ka shkruar Ministrit Kujtim Gashi duke treguar arsyet pse po largohet nga kjo pozitë, si kryetare e Bordit në Teatrin Kombëtar të Kosovës.

“Nuk po e shoh aspak të arsyeshme ku si një qytetare e ndërgjegjshme e Republikës së Kosovës dhe e ndershme njëkohësisht në veprimtarinë time duke i ikur çdo konflikti interesi, të më kërkohet një gjë e tillë. Unë asnjëherë nuk kam qenë përfituese e të mirave që ofron ky shtet” ka shkruar mes tjerash Burbuqe Berisha.

Ajo thotë se është kushtëzuar ta marrë një vendim të tillë, shkruan KultPlus.

“Çdoherë punën time artistike e kam punuar pothuajse vullnetarisht, por mund edhe ti ketë penguar dikujt fuqia ime artistike dhe profesionale. Gjithsesi dua ta respektoj deri në momentin e fundit ligjin dhe shtetin. Për momentin gjendja ime shëndetësore është e rëndë, prandaj nuk kam mundësi që këtë letër ta dorëzoj personalisht” shkruhet në letrën që i ka shkuar Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve nga Burbuqe Berisha.

Berisha ka qenë e angazhuar edhe si regjisore brenda Teatrit “Faruk Begolli” në Kolegjin AAB ndërsa më herët ka mbajtur poste të ndryshme vendimmarrëse në skenën kulturore dhe artistike në Kosovë, krahas punës si regjisore. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme