‘Concerto Con Brio & Untitled’ premierë në TKK, Kajtazi: Audienca do të ketë mundësinë ta shohë një performancë shumë të bukur

1 Qershor, 2022 - 4:17 pm

Nesër në Teatrin Kombëtar të Kosovës do të shfaqet premiera e ‘Concerto Con Brio & Untitled’, e cila është premiera e dytë e Baletit Kombëtar të Kosovës për këtë vit, përcjell KultPlus.

Muzika e Ë.A.Mozart dhe D.Shostakovich, gërshetohen për mrekulli me lëvizjet e balerinëve të BKK-së, të cilët do shfaqen këtë të Entje në skenën e Teatrit Kombëtar në premierën e baletit “Concerto Con Brio & Untitled”, me koreografi nga Yannick Boquin dhe bashkëpunëtore, Siner Gonenc.

Ndërkaq sot është mbajtur konferenca ku drejtori i BKK-së, Sinan Kajtazi, së bashku me kostumografen dhe trupën e baletit kanë folur më shumë për këtë shfaqje.

Kajtazi shprehet i lumtur që bashkëpunimi me Yannick Boquin dhe Siner Gonenc Boquin është premiera e dytë e Baletit Kombëtar për këtë vit.

“Është një balet klasik i cili po besoj që pas një periudhe të vështirë që e kemi kaluar me pandeminë, do t’i japë audiencës një performancë shumë të bukur.”, deklaroi ai.

Ndërkaq, e pranishme në këtë konferencë ishte edhe kostumografja dhe ajo që u përkujdes në vënien në skenë të balerinëve, Siner Gonenc Boquin, e cila ka punuar për një muaj rresht në adaptimin e kësaj koreografie për trupën e Baletit të Kosovës. Ajo thotë se ndonëse kanë dallime të vogla, këto shfaqje bazën e kanë në muzikën klasike.

Ajo foli më tepër për dy pjesët e kësaj shfaqje të cilat do të paraqiten në një skenë të vetme.

“Concerto Con Brio & Untitled; e kam adaptuar ëshë trupën e Baletit të Kosovës, kam bërë disa ndryshime të vogla ta përshtatur me skenën e Teatrit të Kosovës’, tha më tutje Gonenc Boquin.

Kjo shfaqje, Kostumet e punuara për mrekulli nga Vesa Kraja dhe Shemsi Avdiu, ia shtojnë sharmin çdo hapi të hedhur në skenë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme