Eno Peçi nderohet me titullin ‘Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut’

25 Tetor, 2018 - 5:39 pm

Kur është fjala për Eno Peçin, duhet ta pranojmë se kemi një simpati të shprehur dhe të argumentuar për këtë artist. I talentuar, i papërtuar, i dashur dhe shumë bashkëpunues ai është simbol i artistit që kufijtë nuk i njeh.

Ky vit përkon me vitin kulturor Shqipëri-Austri dhe në kuadër të tij po mbahen një seri aktivitetesh që kanë në qendër pikërisht kulturën e dy popujve. Eno Peçi ka dhënë një kontribut të padiskutueshëm në lartësimin e talentit dhe kulturës shqiptare në këtë vend mik. Në vizitën që Presidenti i Republikës së Shqipërisë z. Ilir Meta zhvilloi në Austri, në prani të përfaqësuesve të Ministrisë së Jashtme të Austrisë si dhe të personaliteteve të artit, balerinit dhe koreografit Eno Peçi ju dorëzua një prej nderimeve më të larta të Shqipërisë, titulli “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”.

Në dorëzimin e këtij titulli presidenti i Republikës së Shqipërisë u shpreh:

“Në shenjë mirënjohjeje për kontributin e tij, si ambasador i shkëlqyer i imazhit të Shqipërisë në Austri dhe nëpër botë, unë kam nderin t’i akordoj atij një nga titujt më të lartë të Shqipërisë, “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”.

Duke prezantuar këtë vlerësim për të gjithë ndjekësit e tij në mediat sociale vetë Eno ka shkruar:

“Ndjehem pafundësisht mirënjohës, i nderuar dhe krenar të marr nga “Presidenti i Shqipërisë” Titullin e lartë: “Kalorës i Urdhërit të Skënderbeut” pas film – dokumentarit “Solisti” në Kinemanë Urania nga Gjergj Mazi”. /Opusalb/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme