Erdogan mbyllë teatrot shtetërore

15 Korrik, 2018 - 9:25 pm

Rexhep Tayyip Erdogan ka urdhëruar mbylljen e përkohshme të Teatrit Shtetëror dhe atij të Operas dhe Baletit.

Dekreti presidencial u heq këtyre dy teatrove financimin shtetëror, u konfiskon ndërtesat dhe i pezullon kontratat me artistët. Qeveria e Turqisë argumenton se vendimi ka të bëjë me rikonstrukturimin dhe përshtatjen e këtyre institucioneve me nevojat e kohës.

Ndërsa kritikët mendojnë se kjo mund të interpretohet si një luftë e hapur e Erdoganit ndaj sekularizmit dhe kulturës së orientuar nga Perëndimi, pasi këto teatro njihen për vënien në skenë të veprave të mëdha botërore.

Dy institucionet e lartpërmendura janë themeluar rreth 1 shekull më parë.

Të fundit

Të ngjajshme