займ на карту онлайн потребительский кредит

Komisionerja e BE: Ekipe ekspertësh do bëjnë plane rimëkëmbje të Teatrit kombëtar

4 Prill, 2020 - 9:30 pm

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit Kombëtar ka shpërndarë lajmin se pas shpalljes në listën e ngushtë të objekteve më të rrezikuara godina që ruhet prej dy vitesh tashmë është jo vetëm nën mbrojtjen e BE por edhe në kujdesin e saj për restaurim. Lajmi bëhet i ditur nga komisionerja e BE për Inovacionin, Kërkimin e Kulturën që flet për plane rimëkëmbje edhe ose jemi në situatën e pandemisë.

Znj. Mariya Gabriel, Komisionerja e Bashkimit Europian për inovacionin, kërkimin, kulturën, edukimin dhe rininë, bën të ditur publikisht mbështetjen e saj për shtatë nismat për mbrojtjen e vendndodhjeve me rëndësi të veçantë të trashëgimisë kulturore që më 24 mars u shpallën si pjesë e programit të Europa Nostra për vitin 2020. Në mes tyre edhe Teatri Kombëtar që i prin kësaj liste.

Sikurse e parashtron znj.Gabriel, në muajt që vijnë ekipe shumëdisiplinore ekspertësh europiane do të zhvillojnë plane aksioni për rimëkëmbjen e këtyre vendndodhjeve dhe për identifikimin e burimeve të mundshme të fondeve.

Qëllimi i programit të “7 vendndodhjeve më të rrezikuara” është që të shërbejë si katalizator dhe të promovojë ruajtjen e trashëgimisë sonë kulturore europiane përmes “fuqisë së shembullit të mirë”.

Aleanca për Mbrojtjen e Teatrit Kombëtar ka shpërndarë lajmin se pas shpalljes në listën e ngushtë të objekteve më të rrezikuara godina që ruhet prej dy vitesh tashmë është jo vetëm nën mbrojtjen e BE por edhe në kujdesin e saj për restaurim. Lajmi bëhet i ditur nga komisionerja e BE për Inovacionin, Kërkimin e Kulturën që flet për plane rimëkëmbje edhe ose jemi në situatën e pandemisë.

Znj. Mariya Gabriel, Komisionerja e Bashkimit Europian për inovacionin, kërkimin, kulturën, edukimin dhe rininë, bën të ditur publikisht mbështetjen e saj për shtatë nismat për mbrojtjen e vendndodhjeve me rëndësi të veçantë të trashëgimisë kulturore që më 24 mars u shpallën si pjesë e programit të Europa Nostra për vitin 2020. Në mes tyre edhe Teatri Kombëtar që i prin kësaj liste.

Sikurse e parashtron znj.Gabriel, në muajt që vijnë ekipe shumëdisiplinore ekspertësh europiane do të zhvillojnë plane aksioni për rimëkëmbjen e këtyre vendndodhjeve dhe për identifikimin e burimeve të mundshme të fondeve.

Qëllimi i programit të “7 vendndodhjeve më të rrezikuara” është që të shërbejë si katalizator dhe të promovojë ruajtjen e trashëgimisë sonë kulturore europiane përmes “fuqisë së shembullit të mirë”.

Komisioni Europian e mbështet këtë nismë përmes programit Creative Europa, me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit dhe mobilizimit në nivel europian.

Mundemi të jemi vetëm mirënjohës për këtë mbështetje që konfirmon edhe një herë që gjithçka që kemi ndërmarrë ne mbi 2 vjet qëndresë ka qenë e drejtë dhe me rëndësi të veçantë simbolike. Teatri Kombëtar është shembulli më i mirë që mund t’i japim bashkëqytetarëve europiane që në shqiptarët kemi vlera dhe dimë të luftojmë për mbrojtjen e tyre, e me këtë të dëshmojmë që nëse të mirët lejohen të luftojnë dhe nuk u mbytet fryma e zëri, Shqipëria denjësisht mund të jetë pjesë e Bashkimit Europian. /KultPlus.com

Të ngjajshme