Me 30 korrik, me ngjarje përkujtohet regjisori Bekim Lumi

28 Korrik, 2019 - 4:02 pm

Me datë 30 korrik bëhet 1 vit nga vdekja e Bekim Lumit.

Lumi ka qenë një prej regjisorëve më të mirë në Kosovë. Qendra Multimedia në Prishtinë po e kujton Bekim Lumin me një ngjarje ku do të përkujtohet regjisori dhe puna e tij kolosale.

“Unë i besoj teatrit” – Lumi.

Më 30 korrik, bahet nji vit që kur Bekim Lumi nuk asht ma mes nesh. Atë ditë, miq e bashkëpunëtorë të tij artistë, miq të tjerë, studentë, dashamirë të artit të tij, e familjarë, mblidhemi bashkë, prej orës 19:00, në Teatrin Kombëtar të Kosovës, për t’a nderue e kujtue artin, punën regjisoriale, e shpirtin krijues të Bekim Lumit.

Jeni të mirëseardhun!

Ndër veprat që ai ka vënë në skenë mund të përmendim Teatri Laborator “Loja”, Prishtinë 2010 – William Shakespeare, “Këmisha e gjakut” (bazuar në tragjeditë “Makbethi”, “Rikardi III” dhe “Hamleti” të W. Shakespeare-it, si dhe në disa tekste të Kanunit të Lekë Dukagjinit), Teatri Laborator “Loja”, Prishtinë 2008 – Eugene Ionesco, “Çifti Martin”, Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë 2006 – Federico Garcia Lorca, “Shtëpia e Bernarda Albës”, Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë 2005 – A. P. Çehov, “Arushani” & “Fejesa” (dy komedi), Teatri Kombëtar i Kosovës, Prishtinë 2003 – Slavomir Mrozhek, “Galani”, Teatri “Dodona”, Prishtinë 2002 – Eugene Ionesco, “Mësimi”, Teatri “Dodona”, Prishtinë 2000 – “Kësulëkuqja në botën e minave” (shfaqje me kukulla), Teatri “Loja”, Mynih (Gjermani) 1999 – A. P. Çehov, “Për gruan dhe tokën e jap edhe kokën” (komedi e adaptuar mbi disa tekste të Çehov-it dhe mbi disa fragmente të Kanunit të Lekë Dukagjinit), Teatri “Loja”, Mynih (Gjermani) 1998 – Gjergj Fishta, “Zogu i shqiptarit dhe zogu i gomarit” (tragjikomedi mbi veprat epike dhe satirike “Lahuta e Malcis’ ”, “Gomari i Babatasit”, “Anzat e Parnasit”), Teatri “Loja” & Theater Truebuene, Mynih (Gjermani), etj.

Lumi ka qënë kryeredaktor i revistës teatrale “Loja”.

Të fundit

Të ngjajshme