Më 7 prill shfaqet drama “Na ishte se ç’na ishte një Kujtim Paçak”

1 Prill, 2019 - 7:40 pm

Drama “Na ishte se ç’na ishte një Kujtim Paçak” do të mbahet më 7 prill në Shtëpia e Kulturës “Xhemajli Berisha” në Prizren. Kjo shfaqje do të trajtohet me anë të fragmenteve nga jeta e Kujtim Pacakut, shkruan KultPlus.

Shumica e lojërave skenike bazohen në fragmente të punës së tij intelektuale, si fuqi njerëzore i liderit, i tolerancës, i drejtësisë dhe më shumë i kreativitetit, që i lartëson poezitë e shkruara të tij.

“Të gjitha këto momentet do të shfaqen përmes skenave teatrale të interpretuara nga artistët dhe nga personazhi kryesor i quajtur “Kooreografi”, i cili do të tregojë kontributin e punës së Kujtim Paçakut si një intelektual në promovimin e kulturës së Komunitetit Rom madje edhe për gjithë popullin e Kosovë”, thuhet në njoftimin e shfaqjes.

Skenat e jetës së Kujtim Paçakut në punë, në teatrin rom, me oktetin rom, vizioni i tij rreth spektrit politik, shkruarja e poezive, angazhimin në shoqërinë civile dhe shoqërimi me njerëzit në jetën e përditshme janë temat qendrore të cilat do të trajtohen në dramën me karakterin in memorial.

 “Poezitë me të cilat deshifron jetën socio-ekonomike të romëve, kulturën dhe patriotizmin e romëve, po ashtu edhe historinë e romëve atë të emigrimit nga India deri në periudhën e sotme në Botën e shëndosh”, thuhet në njoftim.

Në fund drama bazohet në dy thëniet e poetit, profesorit dhe politikanit, të cilat janë: “Ne jemi të detyruar të jemi më të parët dhe pas kësaj të kemi”, dhe “Ne duam integrim pa asimilim”. Shfaqja do të fillojë nga ora 20:00, të dielën/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme