‘Memorandumi’ premierë në teatrin “Adriana”

25 Qershor, 2022 - 5:34 pm

Shfaqja “Memorandumi” do të jepet premierë më 28 qershor në Teatrin “Adriana” me fillim nga ora 20:00, shkruan KultPlus.

Vaclav Havel është autor i shfaqjes, derisa Agon Myftari si regjisor. Reprizat do të jenë ditëve në vazhdim, pra, 28 dhe 30 qershor.

“Memorandumi” nga Vaclav Havel është një komedi e errët politike që parodizon burokracinë dhe konformitetin. Ngjarja është e vendosur në një organizatë ku në mënyrë që komunikimet ndër-zyrtare të përshpejtohen me efikasitet të lartë, shpiket një gjuhë e re artificiale – “Ptajdipi” e cila supozohet se do të thjeshtësonte punën e zyrtarëve të saj dhe ta bënte komunikimin ndër-zyrtar më të sakt dhe më të lehtë. Përkundrazi, pikërisht kjo “gjuhë” e inkuadruar si një eksperiment do ti shpie nëpunësit e organizatës drejt dehumanizimit dhe tjetërsimit, e që përfundimisht e pashmangshëm ata shkojnë drejt një rrethi të tmerrshëm vicioz të një sistemi ngulfatës edhe më burokratik. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme