MKRS-ja anulon konkursin për zgjedhjen e drejtorit artistik të Teatrit Kombëtar

1 Mars, 2021 - 7:13 pm

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit dhe Këshilli Drejtues i Teatrit Kombëtar të Kosovës pas ankesave dhe pakënaqësive të shprehura nga komunitetit artistik kanë anuluar konkursin për zgjedhjen e drejtorit artistik të Teatrit Kombëtar të Kosovës, shkruan KultPlus.

Në njoftimin e bërë nga ana e Ministrisë së Kulturës thuhet se ky vendim është marrë pas ankesave që janë bërë në këtë ministri, si dhe me vlerësimin e proceduarës të bërë nga administrata e MKRS-së.

“MKRS dhe KD i TKK-së sigurojnë opinionin se pavarësisht kësaj, puna në TKK do të vazhdojë normalisht duke u mbështetur në kapacitetet e brendshme njerëzore si dhe legjislacionit në fuqi, dhe nuk do të krijohet vakum në udhëheqjen e TKK-së. Shumë shpejt do të përgatitet proceduar e re, dhe do të shpallet konkursi për pozitën Udhëheqës Artistik i TKK-së, për çka do të jeni të informuar e kohë, dhe në mënyrat përcaktuara ligjore”, thuhet ndër të tjera në këtë vendim./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme