Ndahen çmimet e Festivalit Ndërkombëtar të Monodramës në Kosovë “MonoAKT”

16 Qershor, 2024 - 10:00 pm


Festivali Ndërkombëtar i Monodramës në Kosovë MonoAKT 2024 këtë vit shënoi edicionin XVI, përcjell KultPlus.

Hapja solemne u bë më 09 qershor në Teatrin Dodona, në Prishtinë nga ora 19:30.

Po ashtu, si çdo herë në natën solemne të Festivalit Ndërkombëtar të Monodramës në Kosovë “MONOAKT 2024” në Teatrin Dodona, juria ndërkombëtare në përbërje: Nina Mazur ( Ukrain/Gjermani), Tatiana Czepurnyi ( Gjermani), Svetlana Ivanova ( Ukrain/ Qipro) ka ndarë çmimet:

Shfaqja më e mirë e Festivalit GRAND PRI – Monodrama “Z. Ibrahim dhe lulet e Kuranit”, realizuar nga Marius Donkin, Bullgari.

Regjia më e mirë e Festivalit -Alvydas Vizgirda, Lituani ne shfaqjen “Fabijonas”.

Aktori më i mirë i Festivalit – Ismet Azemi, Kosovë, në shfaqjen “Artisti në tavan”.

Aktorja më e mirë e Festivalit – Dungaamaa Chimedtseye, Mongoli, në shfaqjen “E dashura ime. Ky është vetëm fillimi”.

Çmimi Special (për tekstin e shfaqjes Hedy) – Heather Massie, në shfaqjen HEDY! Jeta dhe shpikjet e Hedy Lamarr, SHBA.

“Çmmi – Monoperformansa më e mirë” – Zana Berisha

“Çmimi – Monostripi më i mirë – Fiona Abdullahu.

“Çmimi për Vepër Jetësore” – Safete Rogova

“Çmimi për Vepër Jetësore – Post Mortum” – Haqif Mulliqi

Festivali ndan mirënjohje edhe për Institucionet dhe bashkëpunëtorët që gjithmonë kanë qenë në mbështetje dhe përkrahje të Festivalit MONOAKT në edicionin XVI.


Premierë gjatë festivalit ishte shfaqja “Rrethimi 1999” me autor Mentor Zymberaj dhe nën regjinë e Mirak Zymberaj. Në shfaqje luanin: Altin Vraniqi, Dea Berisha, Dea Durguti, Driarda Bllacaku, Elona Fetahu, Entike Bogaj, Festim Sadiku, Lurni Krasniqi, Olt Batalli. / KultPlus.com

Të ngjajshme