Nesër hapet edicioni i katërmbëdhjetë i Festivalit “MonoAKT” 2022

9 Qershor, 2022 - 11:42 pm

Në Teatrin “Istref Begolli” në Pejë, në mbrëmjen e së premtes do të bëhet hapja solemne e Festivalit “MonoAkt”, festival që po shënon 14-të vjetorin e organizimit, duke përfshirë teatro nga vende të ndryshme të botës, e që do të prezantohen deri më 15 qershor, kur edhe do të mbyllet ky edicion.

Mentor Zymberaj, drejtor i festivalit ka njoftuar për KultPlus për shfaqjet pjesëmarrëse por i njëjti ka njoftuar edhe për shumë aktivitete tjera që do të mbahen përgjatë kësaj periudhe.

Poashtu, Zymberaj ka treguar se për këtë vit, anëtaret e jurisë së këtij festivali janë në përbërje të : Nina Mazur (Ukraine-Gjermani), Sonja Jovanovski (Maqedoni e Veirut) dhe

Slobo Marunovic (Mal i Zi).

KultPlus jus jell të plotë programin e këtij edicioni.

                             Edicioni  XIV / XIV Eidtion  (09.06.2022  –  15.06.2022)

10.06.2022

-19.30  Hapja Solemne e MonoAKT / Opening Ceremony of the MonoAKT

 -Teatri / Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

-20.00   Monodrame “Koleksionisti i syve” , Kosove / Monodrama “Eye collector”, Kosovo

-Teatri / Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

11.06.2022

-10.00 Vizite monumenteve historike  ne Peje /  Visit to historic monuments in Peja

-14.00  Monodrame “Cele gur gojen”, Kosove / Monodrama “Open the stoun mouth” , Kosovo

-Skena teatrore “Kulla” / Kulla Theatrical Stage/ Deqan/Decan

-15.00 Vizite monumenteve historike  ne Deqan /  Visit to historic monuments in Decane

-20.00. Monodrame “Me pyesin ku je”, Itali / Monodrama “They ask me where you are”, Italy

-Teatri / Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

12.06.2022

-10.00 Vizite ne ujevaren e Drinit te Bardhe  / Visit to the waterfall  – Drini i Bardhe

-14.00. Monodrame “Obligimi”, Kroaci / Monodrama “Obligation”, Croatia

-Teatri / Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

-20.00.  Monodrame “Agnes, gruaja e Uillit”, Bullgari / Monodrama “Agnes Will’s wife ”, Bulgaria

-Teatri / Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

13.06.2022

-11.00  Vizite ne Galerine e Arteve Kombetare, Prishtine / Visit to the National Galeri of Arts, Prishtina

-11.30  Festivali / The Festival – “MonoSTRIPI”

-13.00  Festivali / The Festival – “MonoPERFORMANSA”

-14.00 Punetori Teatrore / Theatrical Workshop – MONO

-Teatri i Fakultetit te Arteve / Theatre of Faculty of Arts,  Prishtine / Ptrishtina

-14.30 Konference e AKT & ITI/Conference of AKT & ITI ,  

– Fakultetit i Arteve /  Faculty of Arts,  Prishtine / Prishtina

-20.00 Monodrame , “Une fitova”, Bullgari / Monodrama “I won”, Bulgaria

-Teatri i Fakultetit te Arteve / Theatre of Faculty of Arts,  Prishtine / Ptrishtina

14.06.2022

-Vizite ne Bjeshket e Rugoves  / Visit to Rugova Mountaines

-20.00. Monodrame “Gjergj Kastrioti Skenderbeu”, SHBA, / Monodrama “Gjergj Kastriot Skanderbeg”, USA,

 -Teatri / Theater “Istref Begolli”,  Peje/Peja

-21.30  Ndarja e Cmimeve  dhe Permbyllja  Solemne e “MonoAKT”\ Sharing Awards and Closing Ceremony of  “MonoAKT”

 -Teatri \Theater “Istref Begolli”, Peje/Peja

15.06.2022

-Vizite e monumenteve dhe bukurive te regjionit te Dukagjinit/Visit of monuments and beauties of the region Dukagjini

Anetaret e Jurise Profesionale:

-Nina Mazur (Ukraine-Gjermani)

-Sonja Jovanovski (Maqedoni e Veirut)

-Slobo Marunovic (Mal i Zi)

Festivali eshte i anetaresuar ne :

-Instituti Nderkombetar Teatror – ITI-UNESKO

-Forumi Nderkombetar i Monodramave ne Bote – IMF

-Asociciaoni ONE MAN SHOW./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme