One Billion Rising erdhi në Prishtinë

14 Shkurt, 2018 - 4:15 pm

Fushata Një Miliard në Këmbë, sërish edhe këtë 14 shkurt u organizua në sheshin e kryeqytetit. Sheshi Nëna Terezë dukej me plot ngjyra, atmosferë feste, muzikë, vallëzim e mbi të gjitha me shumë mesazhe vetëdijësuese, shkruan KultPlus.

Çdo 14 shkurt në gjithë botën organizohet fushata “One Bilion Rising” ndërsa synimi është që tu tregohet komuniteteve lokale dhe botës se si duken një miliard vajza dhe gra, si dhe për të hedhur dritë mbi mosndëshkimet dhe padrejtësitë me të cilat të mbijetuarat e dhunës përballen çdo ditë.

Nikoqire në këtë organizim ishte Qendra për Art dhe Komunitet- Artpolis në bashkëpunim me: Rrjetin e Grave të Kosovës, Programi për Studime Gjinore nga Universiteti Publik, Cel Kosovo, Kosovar Youth Council – KYC, PEN – Peer Educators Network, Qendra Kosovare për Studime Gjinore, ECMI dhe ORCA dhe aktivist/e, të cilët së bashku arritën ta shfaqin revoltën e tyre duke e dënuar dhunën ndaj grave./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme