Përkujtohet në 100 vjetorin e lindjes aktori Ndrek Shkjezi

4 Prill, 2022 - 5:47 pm

Si sot më 4 prill 1922 në Shkodër lindi aktori Ndrek Shkjezi. Ai ka qenë ndër bashkëthemeluesit e Teatrit të Shtetit në vitin 1947, ku edhe ka dhënë kontributin e tij në skenën e këtij teatri deri në vitet ’80.

I njohur edhe në kinema me rolin e tij të parë të vitit 1953, tek filmi “Skënderbeu” dhe jo vetëm, përmendim, shfaqjet “Cuca e maleve”, “Prefekti”, “Mëngjese lufte”, “Një djalë dhe një vajzë”, “Radiostacioni”, “Shoku ynë Tili” e shumë të tjerë, janë veprat ku Ndrek Shkjezi ka lënë gjurmë me karakterin e spikatur të personazheve, të cilat do të mbeten në memorien e kinemasë dhe teatrit tonë.

Aktori është ndarë nga jeta në vitin 2000. Për meritat e tij artistike Ndrek Shkjezi është vlerësuar me urdhrin “Naim Frashëri” dhe në vitin 1989 ka marrë titullin “Artist i Merituar”, të cilin Arkivi Qendror Shtetëror e publikoi sot, duke e kujtuar kështu në ditën e tij të lindjes. / KultPlus.com

Të ngjajshme