Rolet artistike ku shkëlqeu Maylinda Kosumoviq (FOTO)

25 Korrik, 2017 - 9:19 am

Një ndër aktoret më aktive në vend, Majlinda Kasumoviq edhe sot eksperimenton në mes të teatrit dhe filmit.

Pjesë e trupës rezidente në Teatrin Kombëtar të Kosovës, Majlinda ka disa role të cilat e kanë bërë të njohur dhe të dashur për publikun artdashës në Kosovë.

Kur flasim për teatër, një rol i rëndësishëm është ai në shfaqjen “Bordel Ballkan” ku Majlinda luan një ndër rolet kryesore, provokative dhe ndoshta brenda një teksti që nuk është lehtë i kapshëm për publikun. Gati një stil mjuzikëll, Majlinda duhet edhe të këndojë, të çirret me zërin e saj të fuqishëm, si pjesë e kësaj shfaqje ku ka plot aktorë dhe ku Majlinda ka disa veshje të ndryshme në situata të ndryshme.

Performanca e saj në filmin “Lost Exile”, si Hana, po ashtu i ka dhënë pikë karrierës së Majlindës. Nën regjinë e Fisnik Maxhunit, loja e Majlindës është tmerrësisht e mirë dhe ka bërë që filmi të shëtitet në festival të ndryshme, në disa prej të cilave ka dalë me triumf. Hana takohet me Emirin, Majlinda gjithmonë në kulmin e emocioneve të një gruaje e cila e humb rrugën e saj, fatin e mirë, për një destinacion që nuk është asnjëherë i sigurt.

Në shfaqjen “Nana dhe fëmija”, Majlinda luan krahas aktores së madhe Melihate Qena. Plot emocion, Majlinda tregon performancë të mirë e veshur në të kaltër, herë duke torturuar veten e herë personazhet tjera, dhe djalin e dashur të nënës, shtyllën e familjes. Në një shfaqje ku trajtohen aborti e braktisja e fëmijëve, Majlinda gjithmonë provon të shkëlqejë përtej tmerrit që ofron shpirti i aktorit. / KultPlus.com

Të ngjajshme