займ на карту онлайн потребительский кредит

Teatri “Faruk Begolli”, aktivizon shfaqjet për fëmijë

13 Shkurt, 2020 - 1:42 pm

Në regji të Kaltrërim Balajt, skenografi të Argjira Hoxhës dhe me aktorë Besnike Arifi dhe Burim Koprani, më 15 shkurt me fillim nga ora 11:00 në teatrin “Faruk Begolli” do të jepet shfaqja “Hëna dhe Dielli”.

Kjo shfaqje ka në qendër dy fëmijë e që është vazhdimësi e premierës, e cila është dhënë para 4 vjetëve.

Njihuni me përrallen e dramës:

Një vëlla dhe motër (7 dhe 9 vjeç) një ditë zgjohen me vonesë nga gjumi dhe nuk arrijnë për të shkuar në shkollë, kryejnë gjërat e mëngjesit (larja e fytyrës, pastrimi i dhëmbëve dhe ushtrimet fizike).

Për ta zëvendësuar ditën e humbur të shkollës, fillojnë të luajnë mësuesja dhe nxënësi. Hana fëmija më i madh në moshë bëhet mësuesja ndërsa Dielli nxënësi, duke luajtur hidhërohen mes vete, Hana  ulet të mësoj kurse Dielli insiston të luajë.

Hanës i pëlqen loja dhe zgjohet të luajë, por gjatë lojës humbasin njëri me tjetrin dhe fillojnë të frikësohen se mos i ka ndodhur diåka  tjetrit, më pas e kuptojnë se nuk kanë humbur, por ndodhen së bashku në shtëpi, por Hana inatoset edhe më shumë. 

Për ta kthyer në lojë Hanën, Dielli  ia bënë disa lojëra dhe i ofron ndihmë  në rregullimin e shtëpisë dhe bindet Hana ta vazhdojë lojën.

Fillojnë te luajnë dhe gjatë lojës i  bëjnë befasi njëri-tjetrit. Dielli e sjellë Palaqon për Hanën, ndërsa Hana e sjellë Hallo Kitty-n për Diellin dhe gjatë argëtimit e kuptojnë se i kanë bërë lojë njëri tjetrit.

Dielli e pranon me mirësi idenë e Hanës, kurse Hana hidhërohet dhe ashtu e inatosur shkon në dhomën e saj për të mësuar. Dielli i vetëm në skenë dhe i mërzitur nga sjellja e Hanës, fillon të flas vetë me vete dhe duke folur i pyet fëmijët për datën e cila rezulton në ditëlindjen e Hanës.

Bashkë me fëmijët në publik  e mësojnë vallen e pinguinit dhe pastaj e sjellë Hanën në skenë për t’ia treguar befasinë, pasi Hana ta sheh befasinë e Diellit pajtohet dhe vazhdojnë të festojnë me të gjithë fëmijët në publik.

Të ngjajshme