Thirrje e parë publike për aplikim në programin “Skena Alternative e Teatrit të Qytetit të Gjilanit”

11 Tetor, 2018 - 11:30 am

Teatri i Qytetit të Gjilanit, në vazhdën e hartimit dhe zhvillimit të politikave të tij kulturore, për herë të parë ka krijuar programin “Skena Alternative”, i cili ka për qëllim zhvillimin dhe krijimin e ideve origjinale, kreative e inovative, të cilat në formën e një laboratori krijues, ndihmojnë në prodhimin dhe identifikimin e artistëve të rinj dhe ideve të tyre.

Ky program aplikohet për herë të parë sivjet në Teatrin e Gjilanit dhe është i hapur për të gjithë artistët krijues të fushave të ndryshme të artit dhe jo domosdoshmërisht të fushës së teatrit, të cilët jetojnë e veprojnë në qytetin e Gjilanit.

Teatri i Qytetit të Gjilanit fton të gjithë artistët e lirë të Gjilanit të aplikojnë me idetë e tyre në Programin “Skena Alternative”.

Datat për aplikim: 11.10.2018 – 29.10.2018

Propozimet duhet të prezantohen në formën e një koncepti deri në tri faqe dhe duhet të përmbajnë informatat bazike për idenë / projektin, autorët, ekipin e shfaqjes, konceptin artistik dhe CV-në e udhëheqësit të projektit.

Teatri i Qytetit të Gjilanit do të përzgjedhë 4 (katër) koncepte për t’u realizuar si shfaqje në skenën alternative të këtij institucioni.

Shfaqjet e realizuara në kuadër të kësaj skeneje do të jenë pjesë e repertorit të rregullt të këtij institucioni për vitin 2018 – 2019.

Planifikimi financiar realizohet në bashkëpunim me menaxhmentin e Teatrit të Gjilanit.

Konceptet duhet të dërgohen nëpërmes postës elektronike në këtë adresë [email protected], me subjektin Koncept për Programin “Skena alternative 2018”.

– Afati i fundit për aplikim është data 29.10.2018

Teatri i Qytetit të Gjilanit mund t’i ftojë aplikantët e koncepteve për sqarime dhe prezentim të projekt propozimeve të tyre. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme