100 fshatrat, destinacione të mirëfillta turistike

16 Korrik, 2018 - 6:00 pm

“Në këtë vend nuk mungon dija, por jo pasuria”, kjo është arsyeja për të cilën kryeministri Edi Rama kërkoi ndihmën e botës universitare për të krijuar Akademinë e Fshatrave. Ajo është fryt i një marrëveshjeje me Universitetin për projektin e 100 fshatrave, me qëllimin për t’i shndërruar ata në destinacione të mirëfillta turistike.

“Ne këto 100 fshatra do i kthejmë në destinacione të mirëfillta turistike për t’i dhënë hov një zhvillimi ekonomik dhe social, aty ku deri sot kjo duket e pamundur dhe për të nxjerrë në pah potencialet e mëdha për një qasje të ndryshme ndaj të nesërmes, kudo ku ka mundësi për të zhvilluar një bujqësi apo blegtori intensive janë tërësisht të kufizuar.”

Agroturizmi, thotë kryeministri, do ta kthejë vëmendjen nga fshati dhe do të jetë mekanizmi i daljes nga varfëria.

“Ne besojmë shumë që turizmi dhe në rastin konkret agroturizmi si një mekanizëm i tërheqjes drejt fshatit, falë bukurive të jashtëzakonshme natyrore, vlerave të trashëgimisë kulturore, historisë dhe historive për tu treguar është një instrument efikas dhe i papërdorur deri më sot për daljen nga varfëria.”

Qeveria synon që të tërheqë edhe vëmendjen e emigranteve drejt vendit, për të pasur prej tyre histori të suksesshme të investimeve në fshat./ Tv Klan

Të ngjajshme