Anijet e fundosura gjatë Luftës së Parë Botërore, shpallen trashëgimi nënujore e mbrojtur

27 Tetor, 2018 - 11:00 pm

Të gjitha anijet e mbytura gjatë periudhës së Luftës së Parë Botërore, do të shpallen trashëgimi nënujore e mbrojtur.

Vendosja e tyre në këtë kategori, është bërë nga UNESCO dhe do të përshihen anijet e mbytura të Luftës së Parë Botërore nga periudha 1914-1918.

Pas këtij vendimi Shqipërisë po ashtu do të ketë detyrë që si anëtare e konventës së pasurive nënujore, të mbrojë pasuritë e saj nënujore që i përkasin kësaj periudhe./ ATSH/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme