Aurel Plasari dhe Lucia Nadin, fituesit e çmimit për Gjergj Kastriotin Skënderbeun

20 Shtator, 2018 - 6:15 pm

“Skënderbeu – një histori politike”, e autorit Aurel Plasari dhe “Shqipëria e rigjetur” me autore Lucia Nadin, ishin veprat fituese të çmimit shkencor për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun dhe epokën e tij, nga autorë shqiptarë dhe te huaj, në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit – Skënderbeut.

Në ceremoninë e zhvilluar në Akademinë e Shkencave ku u dhanë dhe çmimet ishte i pranishëm dhe Kryeministri Edi Rama dhe shumë studiues të huaj dhe shqiptar si Floresha Dado, Luan Malltezi, Pëllumb Xhufi të cilët mbajtën kumtesat e tyre me profile shkencore nga autorë të huaj.

Gjithashtu gjatë cermonisë së ndarje së çmimeve mbajti një ligjëratë përuruese dhe José Manuel Floristán Imízcoz nga Spanja për veprën “Marrëdhëniet mes Mbretërisë së Napolit me Shqipërinë”, seri studimesh botuar në revistën shkencore “Erytheia”, me mbi 25 artikuj shkencorë në 1990-2017./ata

Të fundit

Të ngjajshme