Deputetët francezë vizitojnë Muzeun Historik Kombëtar

16 Mars, 2019 - 10:30 pm

Sot Muzeu Historik Kombëtar u vizitua nga dy deputetët francezë Liliana Tanguy, nënkryetare e Komisionit të Punëve të Jashtme dhe Anëtare e Grupit të Miqësisë Francë-Shqipëri të Asamblesë Kombëtare, dhe Jacques Maire, nënkryetar i Komisionit të Punëve të Jashtme të Asamblesë Kombëtare.

Deputetët francezë, të shoqëruar edhe nga Ambasadorja e Francës në Shqipëri, Christina Vasak dhe Teuta Vodo, Zëvendësministre e Drejtësisë, u pritën nga drejtori i Muzeut Historik Kombëtar Dorian Koçi dhe treguan një interes të veçantë për të mësuar më shumë rreth historisë së Shqipërisë.

Deputetët u shprehën entuziastë për vizitën e tyre në pavijonet e Muzeut Historik Kombëtar dhe shprehën vlerësimin e tyre për historinë e popullit shqiptar që nga kohët më të lashta e deri më sot.

“Me rastin e vizitës miqësore dhe të bukur, ju falenderoj në emër të Asamblesë Kombëtare të Francës, për rastin për të marrë njohuri të Trashëgimisë Kulturore e historike të Shqipërisë. Një pjesë e kësaj trashëgimie është shumë e rëndë nga pushtimi dhe nga lufta për çlirim. Duhet njohur për t’u çliruar dhe duhet parë nga e ardhmja”, u shpreh Jacques Maire.

“Falenderoj shumë drejtorin dhe personelin për këtë vizitë shumë të pasur të historisë dhe kulturës të popullit shqiptar. Kjo lejon të afrojë dy popujt tonë në miqësinë e tyre dhe të intensifikojë marrëdheniet e tyre”, u shpreh Liliana Tanguy. /a.a/j.p/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme