“Ditët e Trashëgimisë” në Berat

13 Shtator, 2022 - 12:09 pm

Në kuadër të “Ditëve të Trashëgimisë”, në Berat janë organizuar një sërë eventesh me fokusin tek ruajtja e trashëgimisë kulturore.

Në Muzeun Etnografik, dje pati një paradë veshjesh popullore, ndërsa më pas eventet vijuan me një koncert nën tigujt bizantinë të korit të psaltëve “Shën Joan Kukuzeli”.

Ministrja e Kulturës, Elva Margariti ka qenë e pranishme në këto evente kulturore, në qytetin e Beratit.

Ajo gjithashtu nënshkroi së bashku me kryetarin e Bashkisë Berat, Ervin Demo, marrëveshjen me qëllim lehtësimin e burokracive që qytetarët hasin në zbatimin e projekteve të tyre, që lidhen me Bonusin e Rijetësimit.

Berati është qyteti që është mbështetur më shumë nga ky vit i parë i Bonusit të Rijetësimit.

Nga 41 fitues të Bonusit, nga Berati përfitojnë 10 aplikantë (8 rijetësime dhe 2 mirëmbajtje).

“Si vit i parë kemi hasur dhe në vështirësi, ndaj edhe kjo marrëveshje me bashkinë e Beratit, do të shërbejë që procedurat të ecin më shpejt dhe të ngrihen kantieret e restaurimeve”, është shprehur ministrja Margariti.

“Bonusi i Rijetësimit” është një nismë që do të vazhdojë edhe në vitet pasardhëse. Qëllimi i kësaj nisme është rijetësimi i qyteteve me trashëgimi kulturore të spikatur.

Berati ka gjithë potencialin për të qenë një kryeqendër e turizmit kulturor, me ndikim të drejtpërdrejtë në ekonominë e qytetarëve të tij./ atsh / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme