“Fillimi i mençurisë është heshtja”

29 Janar, 2019 - 12:38 pm

Pitagora ishte një filozof grek, që konsiderohej si më i hershmi dhe më i rëndësishmi i sofistëve . Ai lindi afërsisht në vitin 570 p.e.s. dhe vdiq më 495 p.e.s.

Ishte matematikan dhe filozof grek. Pitagora është shumë i njohur me teoremën e tij në matematikë, e cila njihet si “Teorema e Pitagorës”. Por, Pitagora na ka lënë edhe shumë thënie të mençura që kanë shumë vlerë edhe sot.

Më poshtë po ju sjellim disa nga thëniet e Pitagorës:

1.“O njeri, që pëlqen të flasësh shumë: dëgjo dhe do të bëhesh i ngjashëm me të mençuri. Fillimi i mençurisë është heshtja.”

2. “Jeto me njerëzit n ‘atë mënyrë që miqtë të mos t’i bësh armiq dhe armiqtë t’i bësh miq.”

3. “Bëhuni si ora e saktë, por mos u bëni si ora që çdokush t’ju kurdisë.”

4. “Mos e harxho zemrën tënde në dhimbje e në lodhje.”

5. “Njeriu është masa e të gjitha gjërave.”

6. “Shumicës së njerëzve s’u është dhënë mundësia për tu bërë të pasur e të pushtetshëm, ndërsa dija është e mundshme për të gjithë.”

7. “Deri kur njerëzit do të masakrojnë kafshët, do të vriten edhe mes tyre.” / KultPlus.com

Të ngjajshme