Gottfried Wilhelm Leibniz, albanologu i parë që trajtoi problemet e origjinës së gjuhës shqipe

1 Korrik, 2022 - 8:27 pm

Më 1 korrik 1646, në Leipzig, Gjermani, lindi Gottfried Wilhelm Leibniz, shkruan KultPlus.

Filozofi dhe matematikani, i cili përveç shumë profesioneve tjera, ai ishte edhe albanologu i parë që trajtoi problemet e origjinës së gjuhës shqipe, lidhjen e saj me gjuhët tjera indo-evropiane, dhe individualitetin e saj si gjuhë në vete.

Portreti i Gottfried Wilhelm Leibniz nga Christoph Bernhard Francke, rreth vitit 1695. / KultPlus.com

Të ngjajshme