“Guest House 1960”, bujtina në Lin ndërtuar mbi themelet e shtëpisë së fëmijërisë

23 Shtator, 2022 - 4:00 pm

Një tjetër bujtinë e bukur ka hapur dyert për turistët në Lin të Pogradecit.

“Guest House 1960” e ndërtuar mbi themelet e shtëpisë së fëmijërisë nga familja Sulollari, është një ambient shumë miqësor ku spikat bujaria dhe mikpritja.

Kryeministri Edi Rama ndau sot në rrjetet sociale foto nga kjo bujtinë, ku krahas natyrës magjepsëse që ofron Lini ka dhe një minigaleri me piktura të shekullit të 19-të që pasqyrojnë Shqipërinë e asaj kohe.

Mbështetja për agroturizmin dhe programi i “100 Fshatrave” kanë nxitur investitorët të ngrenë struktura akomoduese për vizitorët, të cilët, bashkë me natyrën tashmë mund të shijojnë edhe ushqimet tradicionale.

Nëpërmjet programit mbështetës të zhvillimit rural synohet evidentimi i produkteve lokale tradicionale të çdo zone, drejt një ekonomie lokale të konsoliduar.

Mbështetja financiare ndihmon prodhuesit e vegjël në rritjen e kapaciteteve prodhuese, plotësimin e standardeve dhe siguruar cilësi, për të mundësuar që këto produkte të gjenden kudo. Në të njëjtën kohë fuqizohen zonat rurale, nëpërmjet orientimit të investimeve në këto zona./ atsh / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme