Kuvendi Françeskan i Troshanit, destinacion i shkëlqyer për turizëm kulturor

2 Gusht, 2018 - 11:30 am

Kuvendi Françeskan i Troshanit, shpallur monument kulturore i kategorisë I , ndodhet në Troshan të Lezhës, jo larg fshatit Fishtë.

Kjo pasuri është restauruar dhe sistemuar me shumë kujdes nga Provinca Françeskane Shqiptare.

Ajo zotëron ambiente të brendshme të bollshme dhe shumë të përshtatshme për krijimin e një muzeu përkujtimor në nder të të gjithë figurave të ndritura françeskane shqiptare, duke u bërë kështu edhe një mundësi e shkëlqyer për turizëm kulturor.

Kuvendi ka nxjerrë françeskanë të shquar si: At Gjergj Fishta, Ambroz Marlaskaj, Leon Kabashi, Shtjefën Gjeçovi, Pashko Bardhi e shumë të tjerë, të cilët kanë lënë gjurmë në historinë dhe kulturën shqiptare./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme