Laika, qenushja që shkoi në gjithësi para 60-të vitesh (VIDEO)

4 Nëntor, 2017 - 9:50 am

Laika, qeni tre vjeçar, është kafsha e parë që e ka vizituar gjithësinë me datë 3 nëntor 1957.

Para se të arrinte famën botërore, qeni të cilin po e sjellim sot ishte një tjetër kafshë e zakonshme në rrugët e Moskës.

Qenushja ka ndërruar jetë gjatë fluturimit të Sputnik 2, pasi bateritë që e mbanin në jetë u harxhuan, shkruan KultPlus.

Në prill të vitit 2008, u zbulua edhe një monument kushtuar Laikas. Laika megjithatë e ndihmoi dhe e lehtësoi rrugën që më pas edhe njeriu të shkonte në orbitë. Atë e trajnoi biologu 90-të vjeçar, Adilya Kotovskaya.

Laika ishte gjysmë husky, në racën Mongrel, ndërsa ishte një sukses i madh i sovietëve. Laika para se ti hynte misionit ishte trajnuar për të mbijetuar në hapësira të vogla dhe duke ngrënë ushqime të destinuara për udhëtimin e saj. / KultPlus.com

Të ngjajshme