Rikthehet “Festivali i Rrënjëve të Vjetra” në Itali

21 Shtator, 2020 - 8:01 pm

Në komunën arbëreshe San Paolo Albanese do të mbahet me datat 26-27 shtator “Festivali i Rrënjëve të Vjetra”.

Ky është i dyti vit radhazi që mbahet një festival i tillë, ku ndër të tjera të rinjve u ofrohen në dy ditë kurse për mësimin e zejeve tradicionale dhe për përdorimin e instrumente tradicionale muzikore.

Gjithashtu gjatë në programin dyditor është parashikuar që për pjesëmarrësit të ofrohen edhe vizita me shoqërues në Muzeun e Kulturës Arbëreshe.

Në edicionin e parë të këtij festivali, u vlerësua komunikimi që ky festival realizoi mes brezave, të cilët u lidhën nga interesat e përbashkëta mbi muzikën, teknikat e ndërtimit dhe përdorimin e instrumenteve të traditës popullore, ku patën rastin të diskutojnë dhe shkëmbejnë përvojat personale. /diasporashqiptare/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme