‘Një ditë me kuratorin’, përforcim i lidhjes së brezit të ri me objektet muzeale

25 Janar, 2023 - 4:30 pm

Muzeu Historik Kombëtar organizoi veprimtarinë “Një ditë me kuratorin”, me nxënësit e gjimnazit “Mihal Grameno”.

Kuratori i pavijonit u foli nxënësve rreth objekteve të pavijonit të persekutimit komunist.

Kjo veprimtari synon bashkëpunimin me shkollat e mesme dhe të larta. Kuratorët e Muzeut Historik Kombëtar, organizojnë orë të hapura, ku i flasin brezit të ri për punën e tyre të përditshme dhe ndajnë njohuritë e tyre mbi një temë të caktuar.

“Një ditë me kuratorin” synon të përforcojë bashkëpunimin e muzeut me publikun e gjerë, të rrisë ndjeshmërinë e brezave të rinj ndaj objekteve muzeore, të evidentojë rolin e kuratorit të një muzeu, si dhe të inkurajojë dialogun me qytetarët mbi historinë e kulturën./atsh/ KultPlus.com

Të ngjajshme